Състав и действие

Фуражната добавка Panamin Animal Detox нито се поема от животинския организъм, нито се разгражда от чревните микроби.
За разлика от други носители на сурови влакнини като трици, тревно брашно, царевична шума, сламено брашно и пулп, съдържащи само между 10 - 30% баластни вещества, Panamin Animal Detox е почти на 100% баластно вещество.
В сравнение с тях Panamin Animal Detox заема значително по-малко място от конвенционалните баластни вещества, което при модерните рецептури е задължително.

Предотвратяване на загуби (смъртност)

Намаляване до 70 %. Тази стойност се отнася до фазата на прасенцата, тъй като тук по правило се очакват най-големите загуби. Това е и най-важната животинска група в свиневъдството, защото когато прасенцата растат здрави, не следва да се очакват здравословни проблеми по време на другите фази.

Продължителност на угояване

Намаляване с 5 – 7 дни.

Въз основа на по-бързите ежедневни прирасти кланичното тегло се постига по-бързо.

Дневен прираст

Ежедневните прирасти се отнасят до съответната фаза.

Прасенца Фаза на отбиване: 3,5 %

Свине за угояване Фаза на отглеждане: 4,5 %

Консумация на фураж

Икономиите при консумацията на фураж се отнасят до целия период на угояване.

Намаляване 1,5 - 2 %

• Прибавянето на Panamin Animal Detox намалява употребата на концентриран фураж, тъй като хранителните вещества се преработват по-добре. С него обмяната на веществата на животните значително се облекчава и предразположението към нарушения на храносмилането спада.

• Фураж с високо съдържание на нитрати или микотоксини възпрепятства оползотворяването на фуража в преживния организъм. Panamin Animal Detox свързва и абсорбира вредните вещества и намалява така рисковете за здравето и производството при неправилни хранения.

• Прибавянето на Panamin Animal Detox регулира съдържанието на урея в кръвта. Добавянето във фуражната маса при угояването на свине предизвиква общо подобрение на здравословното състояние на състава, намаляване на загуби и увеличаване на нарастването на теглото, въпреки свързаната с това намалена консумация на фураж.

Други

• Вредители на фуражи, които влизат в контакт с Panamin Animal Detox в концентрирания фураж, изсъхват от него. По този начин значително се намалява напастта от вредители.

• Panamin Animal Detox в кочините намалява съдържанието на амоняк във въздуха и в постилането с около 25 %. Специално във високопроизводителната сфера, в която фуражът трябва да бъде с много високо съдържание на белтъчини, образуването на амоний в храносмилателния тракт е голям проблем. 

• Черният дроб се облекчава при своята трудоемка детоксикираща функция. Амоният и след отделянето остава свързан в Panamin Animal Detox и по този начин не се отделя във въздуха. Поемането на амоняк чрез вдишвания въздух по този начин се намалява (подобрен климат в кочината).Освен това се намалява предразположението към възпаления на копитата.

• Много производители на смесени фуражи познават проблема. Ако фуражи се съхраняват при твърде влажен климат, те стават на буци и губят течливостта си. Същото може да се случи, когато компонентите на фуража отдават влага. За да се предотврати това, има така наречените спомагателни средства за течливост. Panamin Animal Detox поема, благодарение на големите му вътрешни кухи пространства, много добре влагата и така подобрява течливостта на фуражите респ. на фуражните добавки.

Сподели

Запишете се за нашия бюлетин! Може да научавате всички нови промоции