През 2019 г. времето отново поднесе много неприятни изненади на земеделските стопани, особено що се отнася до есенните култури. Изминалият агросезон беше изключително тежък за тях още от самото им засаждане, чак до средата на пролетта. Сухата есен, топлата зима и липсата на дъждове до средата на месец април тази година, забавиха тяхното развитие и изглежда обрекоха реколтата. Като резултат от това хиляди декари с пшеница и рапица бяха разорани и презасети.

Агрономите посъветваха стопаните да положат превантивни грижи за есенните посеви още през есента на 2018 г., с цел да ги предпазят от капризите на времето.

Тези, които се вслушаха в тази препоръка, днес могат да се похвалят със завидни резултати – повече продуктивни братя при пшеницата и в крайна сметка до 20-25% повишение в добива, в сравнение с нетретираните наесен площи.

За трета поредна година не дотам популярното есенно третиране се оказа ключово за постигането на още по-високи добиви и неутрализирането на неблагоприятните климатични фактори.

Цялата статия можете да прочетете ТУК.

 

{gallery=164}